Elektrische fiets verzekeren: niet verplicht, maar geen overbodige luxe

Heeft u onlangs een elektrische fiets gekocht? Gefeliciteerd! Een e-bike biedt veel voordelen: u fietst sneller en met minder inspanning. Maar wist u dat een fietsverzekering voor uw e-bike geen overbodige luxe is? In dit artikel leggen we u graag uit waarom.

Ouders met kinderen fietsen op een e-bike in de natuur
Nieuws
Datum: 06-08-2024

Het komt helaas vaak voor: een fiets die wordt gestolen. Elektrische fietsen zijn populair bij dieven vanwege hun hoge waarde. Wanneer uw e-bike op die manier verdwijnt, kan dat een flinke financiële klap zijn. Met een fietsverzekering bent u verzekerd tegen diefstal. U krijgt dan de nieuwwaarde of een deel daarvan terug. Zo kunt u snel weer een nieuwe fiets aanschaffen.

Eén of twee sloten

Waar u wel rekening mee moet houden: verzekeraars stellen eisen aan het slot van uw fiets. Zo moet uw fiets tenminste één ART-goedgekeurd slot hebben. Bij sommige verzekeraars zijn dat er zelfs twee. Zulke sloten zijn getest en goedgekeurd op hun veiligheid. Controleer daarom altijd of uw slot voldoet aan de eisen. Dit voorkomt verrassingen als uw fiets onverhoopt wordt gestolen.

Fiets kapot

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Wat doet u als u valt of als uw fiets op een andere manier beschadigd raakt? Reparaties aan een e-bike kunnen duur zijn, vooral als er elektronische onderdelen vervangen moeten worden. Een fietsverzekering dekt vaak de kosten van reparaties na een val of ongeluk. Zo bent u snel weer op weg zonder grote onverwachte uitgaven.

Fietsaccu

De accu is een essentieel onderdeel van uw e-bike. Maar wat als die kapot gaat of gestolen wordt? Niet alle verzekeringen dekken schade aan de accu standaard. Uiteraard controleren wij de polisvoorwaarden voor u, zodat u de fietsverzekering heeft die het beste bij u past. Zo weet u zeker dat ook uw dure accu goed is verzekerd.

Schade aan anderen

Ook als u per ongeluk iemand aanrijdt en schade veroorzaakt, is het natuurlijk fijn om goed verzekerd te zijn. Met een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) bent u gedekt voor zulke schades. Dit kan gaan om een beschadigde auto, maar ook om letselschade. Een WA-verzekering zorgt ervoor dat u in zo'n geval niet opdraait voor de – vaak hoge – kosten.

Neem contact met ons op

Twijfelt u nog of een fietsverzekering nodig is voor uw nieuwe e-bike? Of wilt u meer weten over de verschillende dekkingen en voorwaarden? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder met advies op maat en zorgen ervoor dat u lekker kunt genieten van uw elektrische fiets. Maak dus gerust een afspraak.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag